Hjärtruds Stuga

fredag 21 oktober 2011

Koftan nästan färdig

Idag biter frosten hårt i gräset. Jag känner att det är tur att jag inte behöver ut med bilen nu på morgonen för den var täckt med pansar is. Låter den gärna stå i solskenet och tina av sej själv.
Det märks tydligt att naturen är redo för vinter nu. Hästarna har fått vinterpäls och ser nästen ut som två ulliga nallar.


Jag är innerligt tacksam att vi har så bra uppvärmning i huset. Det finns en vedpanna i köket. Mycket gammalmodigt tycker säkert många men jag gillar den. Javisst blir det mycket skräp, men vad gör det när den värmer så gött. Bara att hämta några kassar med ved, tända en brasa och så är det varmt och skönt i huset. Ljudet av ved som "knastrar" är som ljuv musik.Koftan som jag visade tidigare är nu nästan klar, bara knappar som ska inhandlas och  sys i. Det är en lite annorlunda rosa färg på koftan, nästan ljung rosa. Jag tror jag ska försöka hitta några vita fina knappar med nåt kul på.Mitt nya handarbete är tänkt att bli en sjal som ska värma mej i vinter. Jag stickar den i ett mjukt ulligt mohair garn. Bara rätstickning så den passar bra att jobba med när man tittar på tv.Nu är det nog dags att ta en promenad i det härliga höstvädret. Det är bäst att passa på att få lite frisk luft innan det är dags att åka till jobbet. Jag jobbar ju varannan helg och denna helgen är jobbarhelg. Jag har världens bästa jobb så jag beklagar mej absolut inte.Ha en härlig dag och glöm inte att varje dag är ett äventyr. Hitta guldkornen i vardagen.

Kram Karin